Wat is er te doen in de omgeving

In de omgeving is veel te doen, voor ieder wat wils. Of je nu komt voor de rust, met de kinderen of voor beweging, het kan allemaal. De gemeente Peel en Maas is heel divers wat betreft haar aanbod, maar ook zeker buiten de gemeentegrenzen is van alles te doen. In Ermaroda ligt een klapper vol inspiratie en hieronder wil ik je alvast onze tips geven.

Natuur

In de nabije omgeving lopen verschillende fiets-, en wandelroutes. Zodra je de straat uitgaat sta je al op een knooppuntenroute. De omgeving leent zich uitstekend om op de fiets te verkennen. Iedere dorpskern beschikt over heerlijke terrassen waar je even kunt uitrusten en kunt genieten van een heerlijk drankje en/of hapje.
Wil je echt de natuur in dan zijn Nationaal Park de Groote Peel, de Heldense bossen en de Maas perfecte opties. Geniet van de uitzichten, de hoge bomen, de oneindige paden en het stromende water.

Kids

Zijn de kinderen mee? Ook dan is er genoeg te doen. Wat te denken van Toverland of Family Entertainment Center in Sevenum voor een actief dagje uit. Maar ook verschillende dierentuinen bevinden zich op minder dan een uur rijden, zoals Gaia Zoo in Kerkrade en Dierenrijk Nuenen.

Steden

Of je wilt gaan shoppen, stappen of cultuur snuiven, de verschillende steden in de omgeving bieden deze mogelijkheden. Dichtbij huis ligt Panningen, geen stad, maar het heeft alles wat je nodig hebt om jezelf te vermaken: winkels, restaurants en een bioscoop in een gezellig druk centrum. Steden als Venlo, Weert, Roermond (met het Designer Outlet) en Eindhoven zijn ook allemaal makkelijk te bereiken en met ieder hun eigen karakter zit er ook iets voor jou bij.

Cultuur

Iets meer verdieping tijdens je vakantie? Er zijn verschillende indrukwekkende en leuke musea in de omgeving. In Kessel staat Kasteel Keverberg, een prachtig herbouwd kasteel, uniek in zijn soort. In Venlo kun je het Limburgs Museum bezoeken en in Overloon het Oorlogsmuseum.

Culinair

De inwendige mens komt ook aan zijn trekken in de nabije omgeving. Zelf eten we graag bij E11f of Da Kepello in Panningen. Betaalbaar en overheerlijk! Sushi eten we bij Fusion in Helden. Kun je moeilijk kiezen? Ga dan eten bij het ABC Restaurant. Met 11 keukens onder 1 dak zit er altijd iets voor je bij.